JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

2 Domstolshandläggare

Arbetsuppgifter

Arbetet som domstolshandläggare innebär att du blir en del i ett arbetslag inom domstolens målkansli. Du registrerar inkommande handlingar, bevakar frister, expedierar domar samt kallar berörda parter till domstolens förhandlingar. Som domstolshandläggare utför du även - efter beslut om delegation - en hel del åtgärder självständigt under eget ansvar. Du kommer att ha mycket kontakter med myndigheter, parter och ombud, men även med media och allmänhet.

Som domstolshandläggare i tingsrätten kommer du att i samarbete med domare, notarier och övrig personal verka för att målen avgörs på ett snabbt och säkert sätt med hög kvalitet.


Kvalifikationer

Du har en treårig gymnasieutbildning och minst två års arbetslivserfarenhet av administrativt arbete gärna från offentlig förvaltning. Dokumenterad erfarenhet och fallenhet av att arbeta i administrativa IT-stöd samt goda språkkunskaper i engelska.

Som person måste du vara noggrann, utåtriktad samt ha en mycket god förmåga att uttrycka dig i både tal och skrift på ett professionellt sätt. Du ska också ha en mycket god samarbetsförmåga och trivas med att vara en del av ett arbetslag. Arbetet kan innebära hastigt uppkomna situationer som ställer stora krav på förmågan att prioritera och ta initiativ. Utpräglad känsla för service och ansvar är en förutsättning i arbetet som domstolshandläggare. Vidare krävs det att du kan organisera och planera ditt arbete samt har förmågan och viljan att anpassa dig till olika situationer och arbetssätt. Avgörande vid urvalet kommer att läggas vid personlig lämplighet.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Enligt överenskommelse

Antal platser: 2
Lön: Blekinge tingsrätt tillämpar individuell lönesättning. Ange löneanspråk.


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-05-11
Arbetsgivarens referensnummer: A527657 -
Ansök här


Kontakt

Cajsa Pierrou
ST
0704-655779

Marie Hallberg
Kanslichef
0455-33 54 29
marie.hallberg@dom.se


Övrigt

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Läs mer »

Om Blekinge tingsrätt

Blekinge tingsrätt är en allmän domstol med 36 anställda. Vår arbetsplats präglas av öppenhet, kompetens och laganda.

Våra kulturhistoriska lokaler är vackert och centralt belägna i Karlskrona.